MAN SKA GÖRA DET MAN ÄR BÄST PÅ. Så jag skriver. Man ska också göra det man tycker är kul. Också en anledning till att jag skriver. Dessutom fotograferar jag, redigerar bilder i Photoshop och gör hemsidor med WordPress. Just för att det är så roligt. Ibland spelar jag gitarr och försöker hitta på egna låter. Det är också kul men det låter inte så bra. Blindfulness. Jag är där i stunden men nonchalerar missljudet.

Kreativitet är A och O. Från A till Ö. Det är den som lovar belöning i fjärran, driver på i uppförsbackarna, stundtals sviker men i slutändan gör mödan värd. Ibland blir det som jag tänkt mig, ibland blir det bättre. Och ibland får good enough vara good enough. Det finns ju deadlines. Som tur är.

Hur många mobiltelefoner och tillbehör jag har jobbat med genom åren vet jag inte. Säkert hundratals och jag skrev olika texter för större delen av dem. Till broschyrer och info-appar som hjälpte kunder runt om i världen fatta köpbeslut. Till utbildningsmaterial och online-utbildningar som gav säljare de rätta försäljningsargumenten. Till kataloger som erbjöd branschfolk en översikt över årets produkter så att de lättare kunde planera sina lokala marknadsaktiviteter. 

Det har också blivit några förpackningstexter, förslag på färg- och produktnamn och alldeles för många och stora powerpoint-presentationer. Och ett vykort. Med personliga hälsningar från Sony Ericsson-anställda i Lund till återförsäljare världen över. Som en påminnelse om att en affärsrelation är en relation mellan människor. Inte företag.

Exempel på vad jag har jobbat med och hur jag skriver hittar du här.

KIM MALMSTRÖM Creative copywriter
TELEFON: +46 708 18 18 63
MAIL: kim.gc.malmstrom@gmail.com